Türk-Alman Öğrenci Topluluğu || Fachschaft


N.K.Ü Türk-Alman Öğrenci Topluluğu Türk ve Alman kültürüne özgü somut ve soyut öğelerin öncelikle filoloji öğrenimi gören, ikincil olarak ise üniversite eğitimi almakta olan diğer öğrencilerin genel kültür bilgilerinin gelişimine katkıda bulunabilmek hedefi ile 2014 Eğitim-Öğretim Yılında faaliyete geçmiş bir öğrenci topluluğudur.

Topluluk içerisinde her dönem en az 2 faaliyet düzenlenmekte olup, söz konusu faaliyetler tanışma kokteyli, Alman edebiyatı eserleri hakkında söyleşiler, Alman sineması, Türk-Alman sineması, Alman yemek ve yaşayış kültürünün tanıtımı, Almanca ile ilgili kurum ve kuruluşlara yapılan geziler, Almanca'nın diğer öğrencilere tanıtımı gibi bir çok konuda çeşitlilik göstermektedir. 

Topluluğun önem verdiği bir diğer değer ise Alman dili ve kültürüne ait öğelerin tanıtımını yaparken eş zamanlı olarak öğrencilerin söz konusu kültürel öğeleri Türk kültürüne özgü değerler ile karşılaştırıp tartışma ortamı oluşturmalarına fırsat yaratabilmektir. Topluluk yönetiminde bulunan öğrencilerimiz bu bilinç ile üyelerinden gelen faaliyet tekliflerini değerlendirip uygun bulduğu teklifleri uygulama aşamasına taşımaktadır.

Farklı bir kültüre ait öğeleri ve dilsel unsurları tanıyıp kendi kültürel bilinci ile harmanlamak isteyen tüm ilgili öğrencileri topluluğumuza üye olmak üzere davet etmekten onur duyarız.

İletişim || Kontakt:

E-Mail: turkalmanogrencitoplulugu@gmail.com

Web: http://taot.web.nku.edu.tr/