2018-09-14

Yeni Kayıt Hazırlık Sınıfı Öğrencileri için duyuru !!!



Bölümümüze 2017-2018 ya da 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı'nda kayıt yaptırıp hazırlık sınıflarında öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerimiz diledikleri takdirde;

1- bir yıl içerisinde kendi memleketlerinde Almanca kurslarında Almanca öğrenip eğitim öğretim yılı sonunda Yökdil veya YDS sınavlarından en az 60 puan aldıklarını gösteren belgeyi 2019 Haziran ayında bölümümüze ibraz ettikleri takdirde birinci sınıfa geçebilmekteler. 

2- ya da aynı öğrenciler Goethe Enstitüsü "Zertifikat Deutsch B1" veya "Telc B1" sınavını kazandığına dair sınav sonuç belgesini 2019 Haziran ayında bölümümüze ibraz ettikleri takdirde birinci sınıfa geçebilmekteler. 

3- Memleketlerinde almanca eğitimi alıp yıl sonunda (mayıs ayı sonunda) yapılacak olan yıl sonu bitirme sınavına girip başarılı olan öğrenciler de 1. sınıfa geçmeye hak kazanırlar.

4- yukarıda belirtilen koşulları sağlayamayıp 1. sınıfa geçmeye hak kazanamayan öğrenciler 2019 yılı eylül ayında bölümümüzce yapılacak olan dil yeterlilk sınavından başarılı oldukları takdirde yine 1. sınıfa geçmeye hak kazanırlar.

 

Yukarıda belirtilen koşullara tabi olmak isteyen öğrencilerimizin, bölüm başkanlığı ile irtibata geçmeleri önemle rica olunur.