2022-12-23

Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Lisansüstü Çalışmalar Semineri I

22 Aralık 2022 Perşembe günü saat 16:30’da Fen-Edebiyat Fakültesi 146 No’lu derslikte Türk-Alman Topluluğu tarafından “Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Lisansüstü Çalışmalar Semineri I” çerçevesinde “Kötücül Eylemlerin Yansıma alanı olarak Medea Miti” konulu konferans düzenlendi.

Geçmişten günümüze kadar din bilimlerinde ve felsefede “kötü” olarak betimlenen olgunun ne olarak anlaşıldığı hakkında kısaca bilgi veren Doç. Dr. Yıldız Aydın, 20. Yüzyılda yazın bilimleri alanında yapılan kuramsal çalışmalarda ele alınan “kötünün” güzel duyusuna değindi.

Ardından sunum yapan yüksek lisans öğrencisi Edanur Erem dünya yazınında çocuk katili olarak bilinen Medea Miti örneğinden hareketle, kötünün görünümlerinin burada nasıl yansıtıldığından ve olay örgüsüne ne tür katkı sağladığından söz etti.

Soru-cevap bölümünde izleyicilerden gelen sorular cevaplandı.